Sunna er 15 år gammel og har tatt sangundervisning hos Trondheim Private Musikkskole i ett år. Hun går i 10. klasse, og vil beskrive seg selv som en positiv person.

Hva fikk deg til å starte på kurs?

– Først hadde jeg spilt gitar en stund, og holdt på med dette på kulturskolen på Vikhammer. Men så syns jeg egentlig at å spille gitar ikke var det morsomste; den mest artige delen var å synge mens jeg spilte. Dermed hadde jeg veldig lyst til å starte på sangkurs. Jeg hadde en venninne som tipsa meg om Trondheim Private Musikkskole, så vi startet sammen her, og har felles undervisning sammen. Det er veldig gøy!

Sunna vet ikke helt hvorfor hun ble mer tiltrukket av å synge, men forteller at hun alltid har sunget litt.

– Jeg hadde vel egentlig lyst til å lære meg å spille gitar så jeg kunne synge med låtene, sier hun.

Kobler av med sang når eksamen nærmer seg

IMG_2484– Det er veldig morsomt å synge. Når jeg synger trenger jeg ikke tenke på noe annet, og jeg føler meg veldig tilstede når jeg synger. Jeg syns det er så deilig å bare dra fram gitaren; det blir på en måte en pause i hverdagen.

Sunna syns det er deilig med et avbrekk, spesielt nå på slutten av året med alle eksamener i 10. klasse.

Hvordan går det på skolen?

– Det går bra! Jeg overlever!

Hun forteller at kunst og håndtverk og musikk var hennes yndlingsfag.

– Dette var fag vi bare hadde ut 9. klasse. Så hadde vi en liten eksamensoppgave, og da var vi ferdige. Jeg vet ikke hvorfor; det er flere andre skoler som har det i 10. klasse også. Siden jeg ikke har disse fagene i år er det kanskje engelsk jeg liker best nå. Jeg liker å snakke engelsk. Jeg har reist mye til utlandet med begge foreldrene mine. De er skilt, så jeg får to ferier hver sommer. Så da har jeg snakket en del engelsk på tur.

Til høsten har Sunna lyst til å starte på Design og Arkitekturlinja ved Tora Storm videregående skole.

– Det er en ny linje som kommer nå. Nå har den endelig kommet med studiespesialisering!

Tegning og interiør

Har du andre interesser enn musikk?

– Jeg liker å tegne, og har veldig lyst til å bli interiørarkitekt. Jeg syns det er veldig spennende å holde på med interiør, så jeg fikser mye på rommet mitt! Men jeg tegner og maler litt, det er artig!

Sunna forteller også at hun danser på Step by Step.

Jeg går på noe som heter Ragga Hiphop, og vi har faktisk nettopp hatt en forestilling. Stilen er litt afroinspirert. Her danser jeg en gang i uka.

Har du danset lenge?

– Jeg dansa litt når jeg var liten, men det var mer ballerinastil. Og så har jeg dansa ragga på Sport&Trim rett ved der jeg bor. Det var et helt nytt treningslokale, så jeg måtte prøve det ut. Da falt dansingen ordentlig i smak.

Sceneskrekk

IMG_2501Sunna forteller at hun har opptrådd en del med sang, men at hun syns det er ganske skummelt.

– Jeg skal opptre på avslutningen for 10. klasse på skolen min, når det deles ut vitnemål. Og så har jeg opptrådd på noen tallentshow tidligere. Men jeg syns egentlig å opptre er utrolig skummelt, så jeg har aldri likt å framføre noe. Helt fra jeg var liten har det vært sånn, og jeg turte nesten ikke gå i St. Lucia- toget, en gang! Det har heldigvis gått framover; jeg var livredd tidligere, men nå er det ikke like ille.

Sunna ville egentlig ikke framføre på semesterkonserten til Trondheim Private Musikkskole på Rockheim i fjor heller, men venninna hennes fikk overtalt henne.

– Hun mente at jeg burde gjøre det. Så til slutt gjorde jeg det! Det var veldig deilig når jeg var ferdig, og jeg følte litt mestring. Jeg gruer meg skikkelig til å framføre på skoleavslutningen! Men det blir nok artig, spesielt når man er ferdig. Det føles godt når man greier det, avslutter hun.