Silje (25) har vært sangelev hos Trondheim Private Musikkskole i omlag tre år, og i mai er hun med på månedens elevprat.

Silje forteller at hun nettopp ble ferdig med et år på Trøndertun folkehøyskole, hvor hun sang og drev med musikk.

– Det har vært veldig mange blanda følelser; det hele har vært utfordrende, gøy og intenst. Det har vært en lærerik opplevelse.

Hun forteller at hun er fra Trøndelag, men at hun er oppvokst på Røros. Nå bor hun på Byåsen og trives der.

Interesse for sang og teater

– Min interesse for musikk er mye forbundet med teater. Jeg har hatt gode lærere som inspirerte meg på ungdomsskolen. Utover det gikk jeg på linja musikk, dans og drama på Ringve videregående skole. Jeg vil si at jeg har blitt veldig interessert i musikk gjennom teater, og at det er derfor jeg har blitt glad i å synge.

Spesielt er Silje glad i musikaler, og har drevet en del med teater.

– Jeg har vært med på utendørsteater på Elden på Røros i mange år, siden 2007. Og så har jeg vært med i Korsvikaspillene her i Trondheim. Her har jeg sunget i korene.

Trives med kor

Hvor lege har du sunget og drevet med musikk?

– Det var vel når jeg begynte med sangundervisning her i 2013 det startet for alvor, men jeg drev jo en del med musikk gjennom skolen.

Silje har prøvd seg litt i band, som vokalist, på folkehøyskole i år. Hun forteller at det har vært gøy, men hun er mest glad i å holde på med kor.

– Det er det jeg har drevet mest med.

Hvorfor liker du å synge?

– Fordi det kan få fram følelser som kan være vanskelig å få fram på andre måter. Det er også en fin ting å gjøre sammen med folk, en fin sosial aktivitet.

Skal holde forestilling

Silje skal være med i Korsvikaspillet neste måned.

– Vi har begynt å øve, og jeg skal være med i koret. Det blir veldig gøy. Det er veldig mange trivelige folk med.

– Historien til oppsettet tar sted i vikingtida. Det er historien om Håkon Ladejarl og trellen hans Kark. Det er da historien om da Olav Trygvasson kom til makta, og kristendommen står mot den hedenske religionen.

Silje er også  med i gruppa Ladehirden, som er en scenekampgruppe.

– Vi gjør litt forskjellige show gjennom åra. Jeg ble medlem der gjennom Korsvikaspillet.

Har du andre planer for musikk og teater i framtida?

– Ja, jeg tenke å fortsette med musikk som en hobby. Og musikkskolen her har kanskje inspirert meg litt til nettopp det. Jeg syns at lærerne her har vært flinke til å hjelpe meg på det nivået jeg har vært. Jeg er veldig fornøyd med å ha begynt her. Det har inspirert meg. Min lærer, Elisabeth, er utrolig flink!