Trommeslageren og gitaristen Magnus Hoem (27), som vil beskrive seg selv som rolig, engasjert og tålmodig, er månedens lærer. 

– Så lenge jeg kan huske har jeg vært glad i å høre på musikk. Jeg startet å spille gitar på ungdomsskolen, og begynte med bandspilling ganske umiddelbart. Da var det gjort! Jeg kom til å bruke konfirmasjonspengene på gitar og forsterker, og spilte gitar noen år før trommene tok helt over.

Trommeinteressen startet litt tilfeldig for Magnus.

– Jeg og en kompis spleisa på et nybegynner-trommesett på videregående. Det trommesettet endte opp med å stå i kjelleren min. Fant raskt ut at det var sykt artig å spille trommer, og følte selv at jeg ble ganske god på kort tid.

Fant trommelærern i seg

IMG_1393Magnus har nå drevet privatundervisning på trommesett i omtrent 6 år. Han studerte først Internasjonale Studier, men fant ut at han ønsket å gjøre noe mer med musikken. Dermed ble det et årsstudium i musikk på HiNT.

– Her startet jeg så smått med privatundervisning på trommesett. Det var veldig gøy og ga mye vann på mølla med tanke på å gjøre trommespillinga til noe mer. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg aldri skulle bli lærer, men når alt kom til stykket føltes det veldig naturlig å bli nettopp det, sier han.

Skal studere mer musikk

– Jeg studerer for øyeblikket ikke noe, men planen er å starte på en master i musikkvitenskap høsten 2016.

Magnus forteller at han utenom musikken også er glad i fotball, historie og matlaging.

Har du et favorittband eller favorittartist?

– Det varierer mye fra tid til annen, men vanskelig å komme unna The Beatles, Iron Maiden og Led Zeppelin, avslutter han.